marenliyinnyc.reismee.nl

Downtown

Dag 7

Deze dag besloten we de pancakes van de Moonstruck diner uit te proberen. En inderdaad bleek 1 portie met ons 2-en genoeg.
Vandaag wilden we wat shoppen. We hadden eerder gemerkt dat er in onze straat richting het westen leuke winkeltjes zaten. Ook is het Prom tijd in de VS, dus overal hangen weelderige jurken, van heel kitsch tot ontzettend chique…
Allerlei souvenirs ingeslagen en al wandelend kwamen we in de sex buurt van Chelsea….met de meest bizarre winkeltjes waar we toch even binnen zijn geweest…
B)-
Gewandeld via het Flatiron, Madison Square Park, Union Square (even Wholesome Foods binnen geweest, leuke winkel met interessante kassa’s), richting Washington Square Park.
http://www.nyc-architecture.com/walks-GV1.htm
Onderweg ook nog dat leuke straatje gevonden dat eerder eens op het prikbord heeft gestaan!
http://newyork.startpagina.nl/prikbord/13401749/straatje#msg-13401749
In WS hotdogs genuttigd, net op tijd, want even later blies het karretje weg! ::o
(nou ja, bijna dan toch, ik hou nou eenmaal van overdrijven…)

Onze moede voeten gekoeld in het heerlijke koude water van de enige fontein in NY waar je in mag en meteen aanspraak met een Brit die in NY woont omdat ie in London geen pitbull mag houden. Zijn Jessie was overigens een droppie.

Ik wilde Lily per se even de beelden op Sheridan square laten zien, met het bijbehorende verhaal.
Stonewall Riots (deze foto is overigens niet van mij...)

Daarna met de subway op naar het WTC alwaar we eerst St Pauls Cathedral in zijn geweest, daarna naar een zaakje vlakbij waar je kunt zien hoe de nieuwe Twin Towers en het monument er uit gaan zien:
http://www.911memorial.org/

En toen op naar het Visitor’s Center.
Inderdaad heel indrukwekkend. Verhalen van mensen, gevonden dingen, een stuk vliegtuig enzovoorts….

Ik wilde Lily ook nog meesleuren naar de Tom Otterness beelden bij River Terrace, maar dat bleek teveel. En dus met de subway terug naar Uptown…Lily vast naar het hotel om haar rug wat op te rekken en ik door naar Times Square om de kaarten van onze Broadway show op te halen.
Door toch weer plotselinge krapte in de tijd hebben we gauw bij de Mac wat gegeten en toen op naar Broadway, om Wicked te zien, een show die al jaren steeds uitverkocht is.

En dat bleek niet onterecht…mensen, wat een pracht show!! Ongelooflijk!
We hebben van het begin tot het eind genoten. Van het verhaal, van de kleuren, van de vormgeving, van de acteurs….prachtig!

Maar wel onze laatste avond in deze heerlijke stad! Gelukkig was het weer ons vandaag wat genadiger geweest. Wel warm, maar niet meer zo benauwd! Zalig…

Een tikkie verdrietig hebben we vanavond alles ingepakt. Ik wist dat ik geen tijd meer zou hebben voor een verhaal, dus de foto’s van vandaag liet ik op de camera staan…we zouden morgen vroeg op moeten voor ons laatste avontuur…en vielen al snel weer moe, maar zeer voldaan in slaap….

Reacties

Reacties

queens ny

Hoi Marjan,
Wat heb je veel gedaan en gezien. Heel erg leuk om te lezen. Ik krijg daardoor alleen nog maar meer heimwee.
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar het verslag van dag 8 en de terugreis.(:P)
Of ben je daar nog te moe voor.;)

Marian

komt er in principe vanavond aan...:)

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!